.

Supa de rosii cu orez rosu

Posted on
  • sâmbătă, 3 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face supa de rosii cu orez rosu, reteta culinara pentru supa de rosii cu orez rosu


    Ingrediente:
    • 2 linguri ulei de masline extravirgin
    • 6 sarlote tocate marunt
    • 85-100 g orez rosu (sau salbatic)
    • 150 ml vin alb
    • 400 ml bulion de legume
    • 1 cutie rosii tocate (circa 400 g)
    • 3 linguri oregano sau busuioc proaspat tocat
    • sare, piper
    Pentru servit
    • linguri smantana
    • frunze de busuioc sau oregano proaspat
    Mod de preparare:

    Incingi uleiul intr-o oala mare, adaugi salotele curatate si le calesti incet, 4-5 minute sau pana se inmoaie. Adaugi orezul si amesteci bine, apoi il calesti 30 de secunde. Torni vinul si il fierbi rapid 30 de secunde, dupa care adaugi zeama de legume si rosiile cu suc cu tot. Dai totul in clocot, acoperi oala cu un capac si fierbi incet 25-40 de minute pana orezul este fraged. Adaugi oregano sau busuioc, asezonezi cu sare si piper dupa gust. Torni supa in castroane individuale, adaugi cate 1 lingura smantana si presari peste fiecare portie cateva frunze de busuioc. Servesti supa fierbinte.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint