Ingrediente:
- 350 g ciocolata de menaj
- 300 g unt
- 150 g zahar
- 12 galbenusuri
- 6 albusuri
- 150 g faina
- unt si faina pentru forme
Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic. Bateti galbenusurile cu zaharul, pana cand obtineti o compozitie cremoasa, pe care turnati-o in compozitia cu ciocolata, dupa ce s-a racit putin. Bateti noua compozitie 5 minute pentru omogenizare. Separat, bateti albusurile spuma. Cand spuma se tine bine pe tel, adaugati treptat faina. Turnati compozitia cu ciocolata in cea de albusuri, amestecati ingredientele usor, prin rasturnare. Turnati amestecul obitnut in castronase termorezistente, unse bine cu unt si tapetate cu faina.
Puneti-le la cuptor si coaceti-le in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, 5-10 minute. Cand s-a format o crusta tare deasupra, scoateti castroanele din cuptor. Interiorul trebuie sa ramana moale. Lasati-le la racit 5 minute apoi scoateti briosele pe farfurioare, cu grija, pentru a nu le sparge, pentru ca se pierde ciocolata calda din interior, care a ramas semilichida. Le puteti servi si in castroanele in care s-au copt. Pentru aceasta reteta, puteti folosi atat ciocolata alba cat si neagra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu