Ingrediente:
Blaturi
- 12 biscuiti graham, amaretto sau de ovaz
- 1/3 ceasca zaar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/3 cana nuci
- 1/2 cana ciocolata alba, tocata
- 1/4 ceasca fulgi de ciocolata (optional)
- 8 linguri unt topit
- 2 cani lapte
- 1 baton de vanilie sau 1 lingurita extract de vanilie
- 3/4 cana zahar
- 6 linguri amidon de porumb
- 6 galbenusuri de ou mare
- 2 linguri unt
- 3 banane mari
- sos caramel (optional)
- 2 cesti smantana batuta
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 180-200 g ciocolata alba, rasa
Sfaramati biscuitii cu ajutorul unui blender sau cu un facalet, dupa ce i-ati pus intr-o punga. Adaugati zahar, scortisoara, nuci si ciocolata alba. Puneti amestecul din nou in blender pana cand este ca nisipul grosier. Adaugati untul topit si fulgii de ciocolata si amestecati ingredientele cu mana.
Tapetati cu cate putin din acest amestec 8 forme pentru briose. Foile trebuie sa fie de 1,5 -2 cm grosime. Coaceti aceste foi 8 - 12 minute. Verificati frecvent pentru a va asigura ca nu ard. Veti sti ca sunt realizate atunci cand incepe sa miroasa a nuci.
Pentru crema, turnati laptele intr-o cratita in care mai puneti batonul de vanilie taiat pe lungime, pentru a elibera semintele in lapte. Incalziti laptele pana la punctul de fierbere, acoperiti-l si luati-l de pe foc, lasati-l in repaus timp de 15 minute.
Bateti galbenusurile de oua cu zaharul si apoi amestecati cu amidonul si cu o parte din laptele turnat cate putin. Omogenizati si apoi adaugati restul de lapte, amestecand bine. Puneti crema obtinuta pe foc si amestecati energic, sa nu se prinda de vas. (eventual, puteti s-o puneti la bain-marie). Luati vasul de pe foc inainte ca amestecul sa inceapa sa fiarba si adaugati untul. Amestecati bine si treceti crema printr-o sita fina, intr-un castron. Acoperiti crema cu o folie de plastic (sa se lipeasca aceasta de crema). In acest fel nu se formeaza deasupra cremei o pelicula intarita. Puneti crema rece la frigider pana a doua zi. Bateti smantana cu zaharul si vanilia pentru a obtine frisca.
Pentru asamblarea prajiturilor, turnati cate putina crema peste foile de biscuiti puse pe farfurioare. Deasupra puneti felii de banane, peste care puneti sos caramel, frisca si decorati cu "aschii" mari de ciocolata alba sau neagra depinde cum preferati.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu