Ingrediente:
- 350 g orez
- 40 g fistic
- 100 ml vin alb sec
- 1 l supa de legume
- 1 lingura seminte de coriandru
- 2 linguri cascaval ras
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita ghimbir ras fin
- sare, piper
Opariti cu apa sarata 3 minute fisticul, pentru a putea inlatura mai usor coaja si pielita maronie. Lasati-l apoi la scrus. Puneti supa de legume la fiert. In alt vas puneti uleiul si caliti in el orezul. Cand incepe sa se ingalbeneasca
putin, daugati vinul si amestecati bine in vas. Acoperiti vasul si lasati-l la fiert, la foc foarte mic. Cand vinul a fost absorbit, adaugati supa de legume fierbinte si lasati vasul la foc mic, astfel incat preparatul sa fiarba foarte incet, pana cand aproape tot lichidul este absorbit. Inainte de a imparti orezul in castroane individuale, amestecati in el 1 lingura cascaval ras. Separat, amestecati untul topit cu 1 lingura cascaval ras si cu ghimbirul. Turnati acest amestec peste orezul pus in castroane, presarati seminte de coriandru si patrunjel verde taiat marunt. Serviti preparatul cald.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu