Ingrediente:
- 200 g faina
- 80 g margarina
- 1 galbenus
- sare
- 200 g branza feta
- 4 oua
- 1 praz
- 50 g unt
- ulei, sare, piper
- 100 g iaurt gras
- 1 ou
Framanta un aluat neted si potrivit d emoale din faina, margarina, galbenus, un praf de sare si apa calduta. Da-l la rece o jumatate de ora. Intinde o foaie cu sucitorul, impatureste-o in trei si tine-o la frigider cel putin un sfert de ora. Taie prazul felii subtiri si rumeneste-le in putin unt amestecat cu ulei. Separat, bate ouale. Adauga branza sfaramata, prazul calit si restul de unt. Potriveste gustul de sare si piper. Intinde o foaie din aluat. Taie patrate mari si asaza umplutura de branza si praz deasupra. Lipeste cu atentie si ruleaza marginea (vezi foto). Unge bucatile de calzone cu amestecul de ou si iaurt si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor pentru 25-35 de minute ori pana cand aluatul capata o culoarea aurie si devine usor crocant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu