Ingrediente:
- 350 g faina
- 250 g margarina
- 7 linguri cu apa
- 1 lingura cu otet
- sare
- 400 g carne de miel
- 4 oua
- 1/2 cutie cu ciuperci
- 200 ml smantana
- 1 lamaie
- patrunjel verde
- sare
- piper
Amesteca faina cu margarina, apa, otetul si un praf de sare si framanta un aluat care nu se lipeste de maini. Inveleste-l si lasa-l la rece. Pentru umplutura, curata carnea de pielite si tai-o in fasii cat mai subtiri. Cu un cutit cu lama lata, toaca fasiile de carne. Scurge ciupercile si adauga-le in castron, pentru carnea tocata. Toarna doua linguri cu suc de lamaie, sareaza si pipereaza dupa gust. Bate ouale cu sare, adauga smantana si amesteca. Imparte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase. Asaza una dintre foi, pune amestecul de carne si ciuperci, presara patrunjel tocat marunt, iar deasupra, toarna ouale batute cu smantana. Acopera cu a doua foaie si lipeste bine aluatul la margini. Da la cuptorul incins pentru 35-40 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu