Ingrediente:
- 300 g carne de vitel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 2 rosii
- 1 ceapa rosie
- salata
- verdeata
- sare, piper
- 400 g faina
- 200 ml apa calduta
- 2 lingurite cu ulei
- 1 lingurita rasa cu sare
Taie carnea felii subtiri si bate-le. Unge-le cu ulei, sareaza si pipereaza. Asaza-le una peste alta, acopera-le si da-le la rece cateva ore. Taie fasii din carne si perpeleste-le intr-o tigaie. Taie legumele si prajeste-le pe un gratar incins ori in tigaie. Scoate-le pe toate intr-un castron si tine-l la cald. Pentru lipii, cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea si toarna apa putin cate putin, pana se leaga si obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de degete. Adauga uleiul si mai framanta. Imparte aluatul in opt parti si intinde-le cu sucitorul. Coace-le intr-o tigaie la foc iute. Pe fiecare foaie de lipie, pune amestec de carne si legume si impacheteaza. Daca s-a racit prea tare, asaza lipia umpluta pe gratarul incins. Serveste-o pe frunze de salata, cu verdeata proaspata si felii de rosie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu