Ingrediente:
- 3 oua
- 500 g faina
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 300 g gem de visine
- 1 pliculet cu praf de copt
- esenta de vanilie
Freaca spuma untul cu zaharul pana devine cremos. Incorporeaza galbenusurile unul cate unul. Adauga faina cernuta proaspat, praful de copt si esenta de vanilie dupa gust. Framanta cu mana, iar cand aluatul este gata, opreste bucata de marimea unei mingi de tenis. Intinde aluatul cu mana in forma de tarta tapetata cu faina (acopera si marginile). Inteapa aluatul cu o furculita si da-l la cuptorul incins pentru zece minute. Intre timp, amesteca gemul de visine cu 1-2 linguri cu apa rece si adauga, pentru un plus de gust, un strop de esenta de vanilie. Intinde gemul peste aluat si decoreaza cu fasii modelate din aluatul oprit. Da la cuptor din nou, pana cand tarta devine aurie, iar aluatul s-a copt. Taie doar dupa ce s-a racit.
Recomandare:
Inlocuieste gemul de visine cu magiun de prune in care ai adauga o mana de nuca zdrobita si trei galbenusuri batute spuma.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu