.

Tarta cu rosii

Posted on
  • joi, 12 ianuarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face tarta cu rosii, reteta culinara pentru tarta cu rosii


    Ingrediente:
    • 500 g faina
    • 200 g unt
    • 1 ou
    • 1 lingura cu ulei
    • 1 lingura cu otet
    • 4-5 rosii coapte
    • 1 lingura cu parmezan
    • 2 catei de usturoi
    • cimbru uscat, rozmarin
    • ulei de masline
    • sare
    Mod de preparare:

    Intr-o cana de 300 g bate oul, aduaga uleiul de floarea soarelui, otetul si un praf de sare. completeaza cu apa calduta pana ce umpli cana si toarna amestecul intr-un castron in care ai cernut faina. Framanta pana ce obtii un aluat elastic. Lasa-l o jumatate de ora sa se odihneasca. Intinde o foaie potrivita si unge cu jumatate din cantitatea de unt. Pliaza ca pe plic si da-l la frigider o jumatate de ora. Repeta operatiunea si lasa din nou la rece. Spala rosiile coapte si taie-le in jumatati. Asaza-le cu fata in sus intr-o tava rotunda unsa cu ulei de masline. Presara felii de usturoi, rozmarin si cimbru si da la cuptorul incins pentru 15-20 de minute. Scurge zeama, presara o lingura cu parmezan si acopera cu o foaie din aluat potrivit de groasa. Da din nou la cuptor si lasa pana ce aluatul capata o culoare aramie. Scoate din cuptor si rastoarna tava de copt. Lasa sa se racoreasca. Serveste-o cu frunze proaspete de oregano, alaturi de un pahar cu vin alb tamaios.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint