Ingrediente:
- 500 g faina
- 200 g unt
- 1 ou
- 1 lingura cu ulei
- 1 lingura cu otet
- 4-5 rosii coapte
- 1 lingura cu parmezan
- 2 catei de usturoi
- cimbru uscat, rozmarin
- ulei de masline
- sare
Intr-o cana de 300 g bate oul, aduaga uleiul de floarea soarelui, otetul si un praf de sare. completeaza cu apa calduta pana ce umpli cana si toarna amestecul intr-un castron in care ai cernut faina. Framanta pana ce obtii un aluat elastic. Lasa-l o jumatate de ora sa se odihneasca. Intinde o foaie potrivita si unge cu jumatate din cantitatea de unt. Pliaza ca pe plic si da-l la frigider o jumatate de ora. Repeta operatiunea si lasa din nou la rece. Spala rosiile coapte si taie-le in jumatati. Asaza-le cu fata in sus intr-o tava rotunda unsa cu ulei de masline. Presara felii de usturoi, rozmarin si cimbru si da la cuptorul incins pentru 15-20 de minute. Scurge zeama, presara o lingura cu parmezan si acopera cu o foaie din aluat potrivit de groasa. Da din nou la cuptor si lasa pana ce aluatul capata o culoare aramie. Scoate din cuptor si rastoarna tava de copt. Lasa sa se racoreasca. Serveste-o cu frunze proaspete de oregano, alaturi de un pahar cu vin alb tamaios.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu