.

Pizza rustica

Posted on
  • miercuri, 11 ianuarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face pizza rustica, reteta culinara pentru pizza rustica


    Ingrediente:
    • 200 g faina
    • 125 ml apa calduta
    • 2 linguri cu ulei de masline
    • 20 g drojdie
    • 200 ml suc de rosii
    • 150 g mozzarella
    • 200 g branza de capra
    • 100 g telemea
    • 100 g branza de bivolita
    • 100 g parmezan
    • 1 fir mare d epraz
    • cimbru/oregano uscat
    • piper, sare, zahar
    Mod de preparare:

    Pentru aluat, cerne faina intr-un castron, fa o adancitura in mijlocul ei, pune drojdia frecata cu o lingurita rasa cu zahar si lasa cinci minute. Toarna apa amestecata cu o lingura cu ulei de masline, un praf de sare si incorporeaza faina, framantand atat cat sa obtii un aluat care nu se lipeste de maini. Acopera si lasa la cald timp de o jumatate de ora. Intinde aluatul cu mainile si asaza-l in tava unsa. Presara cimbru/oregano si preseaza bine cu palmele. Unge blatul cu sosul format din suc de rosii, sare, piper si cimbru uscat. Din loc in loc, asaza felii de mozzarella, cubulete de branza de capra, de bivolita, telemea si prazul taiat dupa preferinta. Presara piper si parmezan dupa gust si da la cuptorul incalzit. Serveste fierbinte alaturi de un pahar cu vin rosu. 

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint