.

Caramele simple

Posted on
  • marți, 17 ianuarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac caramele simple, reteta culinara pentru caramele simple


    Ingrediente:
    • 250 g zahar tos
    • 250 g zahar brun
    • 400 g frisca/smantana grasa
    • 3 plicuri cu zahar vanilat
    • 300 g unt/margarina
    Mod de preparare:

    Topeste untul intr-o craticioara, adauga zaharul si lasa pe foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza. Ia de pe foc, adauga frisca si zaharul vanilat.

    Amesteca bine si lasa sa clocoteasca la foc mic 40 de minute, pana cand compozitia se desprinde de fundul vasului.

    Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau celofan. Lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taie bucati mici. Foloseste un cutit bine ascutit, pe care il introduci sub jet de apa rece inainte de fiecare taietura.

    Recomandare:

    Proba caramelei: pune o picatura de compozitie intr-o cana cu apa foarte rece; scoate-o si vezi cat de tare e. Daca e moale si se intinde usor, trebuie sa mai fiarba.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint