Ingrediente:
- 700 g muschi de vita
- 50 ml ulei
- 50 ml cognac
- 1 ceapa mica
- 100 g unt
- 5-6 fire patrunjel
- sare, piper
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si stergeti-o cu servetele. Taiati carnea in 4 bucati egale, ungeti-le cu ulei si presarati-le cu piper proaspat macinat. Incinge intr-o tigaie untul si puneti bucatile de muschi. Prajiti-le la foc mare 2 minute, apoi intoarceti-le si prajiti-le inca 2 minute. Prajiti-le si pe partile laterale pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Puneti apoi tigaia la cuptor, la foc mare, pentru circa 15 minute.
Puneti din nou tigaia la foc, pe aragaz si adaugati ceapa tocata marunt. Caliti-o la foc mare impreuna cu carnea 20-30 de secunde, apoi adaugati cognacul si mai lasati la foc mare 30-40 de secunde sau pana cand se evapora cognacul. Serviti preparatul fierbinte cu un cubulet de unt pus deasupra si presarat cu patrunjel tocat marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu