.

Gazpacho

Posted on
  • miercuri, 18 ianuarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face gazpacho, reteta culinara pentru gazpacho


    Ingrediente:
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras verde
    • 2-3 castraveti
    • 1 ceapa rosie
    • 4-5 rosii bine coapte
    • 2-3 catei de usturoi
    • 1 l suc de rosii
    • 2-3 linguri otet de vin
    • 1 lamaie
    • 50 ml ulei de masline
    • 3-4 fire de busuioc
    • 200 g crutoane de paine
    • sare, piper
    Mod de preparare:

    Curatati legumele, spalati-le, apoi tocat car mai marunt ceapa, taiati in cubulete ardeiul gras, iar castravetii si rosiile dati-le pe razatoarea mare. Puneti totul intr-un castron mai mare si adaugati sucul de rosii, otetul, zeama de lamaie, usturoiul pisat si uleiul de masline. Potriviti de sare si piper, acoperiti castronul cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru 2-3 ore. Intre timp, rumeniti crutoanele de paine in 2-3 linguri de ulei de masline si presarati-le cu sare si piper. Serviti Gazpacho rece, cu crutoane de paine si busuioc tocat amrunt presarat deasupra.

    Info:

    Exista cateva diferentieri in ce priveste subtantele active prezente in ardei, diferentieri facute om functie de culoare. Ardeii verzi, de pilda, sunt mai bogati in fibre alimentare si in vitamina K, cei galbeni contin cantitati mai mari de vitamina A, in timp ce ardeii rosii sau cu nuante de portocaliu sunt bogati in licopen, o subtanta anticancerigena prezenta si in tomate. Toate sosurile de ardei (grasi, kapia, gogosari, iuti) sunt foarte bogate in vitamina C. 100 g din aceasta leguma asigura necesarul din aceasta vitamina pentru o intreaga zi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint