.

Chiftele marinate scazute

Posted on
  • marți, 17 ianuarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se fac chiftele marinate scazute, reteta culinara pentru chiftele marinate scazute


    Ingrediente:
    • 500 g carne tocate amestec (porc si vita)
    • 1 felie de paine
    • 1 ceapa
    • 1 mana de mazare
    • 2 oua
    • 4 catei de usturoi
    • 1 legatura de marar
    • 1 legatura de patrunjel
    • boia iute
    • ulei pentru prajit
    • sare, piper, lapte
    Pentru sosul de rosii
    • 3 linguri cu ulei
    • 2 catei de usturoi
    • 1 ceapa
    • 1 ardei gras verde
    • 1 morcov
    • 200 ml supa de carne sau de legume (sau apa calda)
    • 250 ml bulion sau suc de rosii
    • sare, piper
    • 1-2 foi de dafin
    Mod de preparare:

    Pune intr-un castron mare carnea tocata si felia de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa, ouale, usturoiul pisat si ceapa data pe razatoare (ca sa obtii niste chiftelute fine). Condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Adauga patrunjel si marar, tocate foarte marunt. Amesteca bine de tot cu mainile, ca sa se omogenizeze.

    Modeleaza cu palmele ude chiftelutele rotunde, nu prea mari. Prajeste-le in ulei fierbinte. Scoate-le apoi pe hartie absorbanta.

    Incinge uleiul intr-o alta cratita. Adauga cateii de usturoi tocati feliute, ceapa taiata marunt si mazarea si lasa la calit 1-2 minute, pana se inmoaie. Adauga ardeiul si morcovul tocate marunt. Mai lasa putin, apoi stinge cu supa sau apa si lasa sa dea intr-un clocot. Toarna sucul de rosii, potriveste de sare si piper, pune si foaia de dafin si lasa la fiert inca 2-3 minute.

    Pune chiftelutele in aceasta marinata si lasa sa fiarba impreuna pana cand sosul scade indeajuns. Acopera si lasa chiftelele in sos cu 20-30 de minute inainte de servire. Serveste cu piure de cartofi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint