Ingrediente:
- 1 pachet cu foi de placinta
- 1 1/2 kg branza de vaci
- 8 oua
- 300 g zahar
- 100 g stafide
- 1 cana cu smantana dulce
- 1 cana cu apa minerala
- 2 pliculete cu zahar vanilat
Intr-un castron amesteca branza de vaci cu patru oua, zaharul, zaharul vanilat si stafidele. Intr-o tava, asaza doua foi de placinta unse cu ulei. Intinde un strat de branza, acopera cu alte doua foi de placinta unse cu ulei. Repeta operatia pana termini toata branza (ultimul strat sa fie cu foi de placinta). Cu ajutorul unui cutit ascutit, taie placinta in bucati mari. Toarna smantana dulce amestecata cu restul de oua si apa minerala. Lasa sa se odihneasca doua ore, apoi coace-o la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu