Ingrediente:
- 700 g pulpa de vitel
- 100 g faina
- 100 ml ulei
- 250 ml vin alb demisec
- 1 lingura mustar
- sare, piper, patrunjel
Taiati carnea in felii de circa 5-6 mm, presarati-o cu sare si piper, puneti-o intre doua folii de plastic si bateti-o usor cu ciocanul de snitele. Cerneti faina pe o farfurie intinsa si treceti feliile de carne prin aceasta. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul si puneti feliile de carne la prajit, la foc potrivit, spre mare.
Dupa ce s-au rumenit bine pe o parte, intoarceti-le pe partea cealalta si mai prajiti-le 2 minute la foc mai mic. Scoateti-le pe o farfurie, acoperiti-le si pastrati-le la cald. In grasimea ramasa puneti mustarul si imediat turnati 150 ml vin.
Amestecati si in sosul format puneti feliile de carne prajite. Daca acestea absorb sosul din tigaie adaugati vinul si mai lasati la foc mic 1-2 minute. Serviti escalopul fierbinte cu sosul ramas din tigaie si presarati deasupra patrunjel tocat marunt.
Info:
Snitelul vienez, celebrul preparat austriac, a fost atestat in cartile de bucate incepand cu secolul XIX. Acest preparat este inspirat de o reteta italieneasca medievala, numita cotoletta alla milanese preparat din carne de porc. Snitelul vienez se prepara din vita.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu