Ingrediente:
- 150 g miez de nuca
- 200 g telina
- 100 g stafide
- 50 ml vin alb
- 2 mere
- 1 salata mare
- 100 g maioneza
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, piper
Cureti telina, spalati-o si dati-o pe raztoarea mare, dupa care stropiti-o cu zeama de lamaie. Taiati mere in cubulete si amestecati-le intr-un castron cu telina rasa, miezul de nuca sfarmat, si stafidele inmuiate in vin. Adaugati maioneza, potriviti de sare si piper si amestecati bine. Serviti salata Walldorf pe un pat de frunze de salata si ornati-o cu feliute de lamaie si maioneza.
Info:
Reteta salatei Walldorf a aparut pentru prima data tiparita in 1896, in The Cook Book by "Oscar of The Waldorf", a lui Oscar Tschirky, pe atunci maitre d'hotel la Waldorf New York (acum Waldorf-Astoria_. Se pare ca Oscar inventase la Waldorf cu 3 ani inainte si destul de repede acest preparat simplu si rapid (alcatuit pe atunci doar din cozi de telina, mere, maioneza) a devenit un preparat de mare succes. In timp, la aceste ingrediente s-au mai adaugat zeama de lamaie, nuci, stafide, frunze de salata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu