Ingrediente:
- 3 fripturi de manzat
- 300 g ciuperci champignon proaspete
- 1 ceapa medie
- 1 lingurita cu faina alba
- 125 ml vin rosu sec
- ulei
- sare, piper
- cimbru
Freaca bucatile de carne cu sare si piper si rumeneste-le cateva minute, pe ambele parti, in uleiul incins. Taie ceapa si pune-o in tigaie dupa ce scoti fripturile.
Cand ceapa capata o culoare aurie, adauga faina si vinul. Amesteca pana ce obtii o pasta. Lasa sosul sa dea in cateva clocote, apoi adauga ciupercile. Tine-le pe foc pana se patrund.
Intr-o tava unsa cu ulei, pune fripturile rumenite si toarna sosul impreuna cu ciupercile, astfel incat sa le acopere. Presara cimbru uscat si tine tava la cuptor cam o ora. Serveste friptura de manzat cu cartofi cu rozmarin la cuptor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu