Ingrediente:
Aluatul
- 250 g faina
- 125 g branza dulce de vaci
- 1 ou
- 5 linguri ulei
- 10 g drojdie de bere
- sare
- 250 g broccoli
- 250 g rosii cherry
- 200 g ciuperci pleurotus
- 100 g branza emmentaler
- 250 ml smantana de gatit
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- sare, piper
Pentru aluat, amestecati branza scursa bine de zeama, uleiul, oul, sarea. Adaugati faina si drojdia si framantati ingredientele pana obtineti un aluat omogen. Puneti-l la rece invelit in folie, pentru 30 de minute. Spalati broccoli si desfaceti-l in buchetele. Fierbeti-le 5 minute in apa sarata apoi scurgeti-le de apa. Spalati rosiile si ciupercile. Caliti-le putin in ulei, iar daca ciupercile lasa multa zeama scurgeti-o. Bateti oul, galbenusul, smantana si branza rasa. Condimentati si adaugati buchetelele de broccoli, rosiile si ciupercile. Intindeti din aluat o foaie cu care tapetati o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Turnati peste aluat amestecul pentru umplutura si nivelati-l. Coaceti tarta la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Serviti quiche taiata in bucati cu salata de sezon.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu