Ingrediente:
- 30 g faina
- 50 g unt
- 1 lingurita zahar/miere
- 250 ml suc de rosii
- 250 ml apa (supa)
Topiti jumatate din unt la foc mic si adaugati faina dizolvata in putina apa rece sau supa. Amestecati incontinuu, adaugand treptat celelalte ingrediente. Fierbeti sosul la foc mic, pana cand obtineti consistenta dorita. Luati sosul de pe foc si adaugati zaharul sau mierea si untul ramas. Amestecati bine pentru omogenizare. Acesta este sosul de baza de la care puteti prepara alte sosuri rosii, calde. Pentru a le imbogatii gustul si aroma, puteti adauga legume tocate, condimente, vin rosu, cognac, calvados, otet balsamic, sos de ardei iute, ierburi aromate. Sosurile rosii se potrivesc cu carnea de vita, oaie, berbec, vanat, dar si cu carnea de pui, cand este insotita de legume.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu