Ingrediente:
Pandispan galben
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 2 linguri zahar
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura nuca macinata
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 500 ml lapte
- jumatate dintr-o pastaie de vanilie
- 200 g zahar
- 50 g amidon de porumb
- 3 oua
- 80 g nuca macinata
- 80 g stafide
- 200 ml apa
- 200 g zahar
- 100 ml rom
- 1 lingura cacao
- 1 lingura zahar praf
- putin lapte
- 400 ml frisca
Pentru pandispanul simplu bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar, dupa care adaugati si galbenusurile si faina, treptat. Pentru pandispanul cu nuca adaugati la sfarsit nuca macinata, iar pentru cel cu cacao adaugati cacaoa. Blaturile se coc separat, cate 10-15 minute, la 180 grade, apoi se lasa la racit.
Pentru crema puneti la fiert 400 ml lapte, cu vanilia si 2/3 din zahar. Amestecati intr-un vas separat restul de lapte cu amidonul si galbenusurile, iar albusurile si 1/3 din zahar bateti-le spuma si lasati-le deoparte. Cand laptele cu vanilie incepe sa fiarba, scoateti vanilia si turnati laptele in fir continuu peste galbenusurile cu amidon, amestecand rapid. Puneti din nou pe foc pana se ingroasa bine. Luati-o de pe foc si turnati-o treptat in spuma de albusuri. Lasati amestecul la racit.
Pentru siropul de rom, dati in clocot apa cu zaharul si lasati amestecul la racit, apoi adaugati romul. Pentru sosul de ciocolate amestecati cacaoa cu zaharul praf si cate putin lapte pana obtineti un sos gros. Puteti asambla prajitura intr-un platou mare, cu blaturile intregi insiropare si acoperite cu stafidele, crema, nuci, sau puteti sa taiati blaturile in cubulete si sa le amestecati cu restul ingredientelor in cupe de sticla. La servire, adaugati frisca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu