Ingrediente:
- 200 g linte maro
- 200 g carnaciori afumati
- 100 g bacon, slaninuta
- 200 g zarzavat pentru supa: 1 morcov, 1 pastarnac, 100 g telina
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa
- 1 fir de praz
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura otet de mere
- 500 g faina de grau
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 25 g drojdie
- sare
Faceti mai intai aluatul pentru painisoare, dizolvati drojdia in putina apa calda, adaugati putina faina si zaharul si amestecati ingredientele. Lasati-le la crescut si cand s-au dublat volumul, adaugati faina ramasa si atata apa cata este necesara pentru un aluat mai tare. Framantati aluatul adaugand treptat uleiul si cand se desprinde usor de pe maini, lasati-l acoperit la crescut, intr-un loc cald. Impartiti aluatul in 8 bucatele egale, pe care rotunjiti-le si puneti-le la copt, la foc potrivit, in castroane unse bine cu ulei. Lasati-le apoi la racit si taiati-le cate un capacel prin care scoateti o parte din miez, cu grija, pentru a nu sparge peretii painisoarelor. Preparati painisoarele cu o zi inainte.
Pentru supa, alegeti lintea, spalati-o si puneti-o la inmuiat 12 ore in apa rece, apoi la fiert in apa cu sare, otet si dafinul. Caliti ceapa si prazul, tocate marunt, in ulei, adaugati zarzavatul curatat si taiat in cubulete, si afumatura (carnaciorii si slaninuta) taiata in felii, cubulete sau rondele. Cand ingredientele s-au inmuiat, adaugati usturoiul pisat si mai lasati vasul la foc inca 3 minute. Turnati acest amestec in oala cu supa. Supa trebuie sa fie mai concentrata, mai groasa, cu mai putina zeama. Puneti supa in painisoare si serviti-le imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu