Ingrediente:
- 200 g bacon feliat
- 4-5 cartofi mari
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 6 oua de prepelita
- 3 morcovi
- 1 broccoli mic
- 100 g unt
- 100 g telemea
- 1 lingura cu crema de branza
- 2 pliculete de gelatina
- marar
- ulei, sare
Unge o forma de chec si tapeteaza-o cu hartie de copt. Asaza feliile de bacon in asa fel incat sa acoperi atat fundul, cat si peretii formei. Pregateste un piure de cartofi fierti, zdrobiti si amestecati cu untul, branza rasa si crema de branza. Incorporeaza un pliculet de gelatina pregatit conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pune piureul in forma. Separat, fierbe broccoli, morcovii si ouale. Din loc in loc, infinge ouale de prepelita si buchetelele de broccoli (cu inflorescenta in jos). Pune morcovii: unul taiat in triunghi, iar restul, in fasii mai groase.
Presara mararul tocat fin si intinde deasupra ciupercile inabusite impreuna cu ceapa tocata fin. Acopera cu felii de bacon de pe margine si lasa la rece doua ore. Scoate din forma si imbraca terina in restul de gelatina.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu