Ingrediente:
Pentru blat
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
- 400 ml apa
- 200 g zahar
- 2 plicuri ciocolata calda
- 1 sticluta esenta rom
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 250 g unt
- 3 linguri cacao
Pregatim blatul asa: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul, apa si galbenusurile (pe care le-ai frecat mai intai cu ulei). Amesteci totul cu o spatula, de jos in sus, nu cu mixerul. Apoi adaugi cate o lingura de faina, pe care ai amestecat-o cu cacao, cu praful de copt si amesteci usor compozitia. Torni compozitia intr-o tava (de 34 de cm lungime si 23 cm latime) tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute. Lasi blatul al racit si apoi il tai in doua.
Acum o sa pregatim siropul. Amesteci toate ingredientele intr-o craticioara pe foc. Lasi 5 minute sa clocoteasca, apoi adaugi esenta de rom si la la racit.
Pentru crema, amesteci untul (tinut la temperatura camerei) cu zaharul pudra, pana se dizolva. Apoi adaugi pe rand galbenusurile, iar cacaua spre sfarsit. Amesteci bine pana obtii o crema spumoasa. Tai blatul in doua. Prima bucata o insiropezi bine, pui crema, apoi celalalt blat si insiropezi din nou. Tai amandina in bucatele si pui o glazura facuta din ciocolata neagra si alba (dupa preferinta).
Poti glazura amandina cand e inca intreaga, netaiata. Iti va fi mai usor. Tii prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu