Ingredienta:
Pentru blat
- 7 albusuri
- 14 linguri de zahar
- 1 praf de copt
- 1 praf de amoniu
- 7 linguri faina
- 200 g nuca macinata
- 400 g ciocolata alba
- putin ulei
- 7 galbenusuri
- 200 g nuca macinata
- 5 linguri zahar
- 1 margarina
Pentru blat. Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt si cel de amoniu. Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dai la cuptorul preincalzit pana este copt.
Pregatim crema de ciocolata. Topesti ciocolata pe baie de aburi cu putin ulei si intinzi jumatate din ea intr-un strat subtire, peste prajitura (blat). Cealalta jumatate o tii la cald, sa nu se intareasca.
Acum pregatim crema de caramel. Intr-o cratita emailata, pui cele 5 linguri de zahar sa se topeasca si stingi zaharul cu margarina, pana aceasta se topeste. Intre timp, amesteci galbenusurile cu nuca macinata si torni amestecul peste zahar si margarina. Lasi pe foc pana se ingroasa amestecul si il dai la rece, dar amesteci mereu si energic in ea. Nu este nevoie sa se raceasca foarte tare, pentru ca se intareste. Pui crema peste blatul cu ciocolata, o intinzi uniform, iar deasupra pui si restul de ciocolata topita, intr-un strat uniform.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu