Ingrediente:
- 1 cana cu cafea
- 3 oua
- 1 pahar cu zahar
- 1 pahar cu faina
- 3 linguri cu cacao
- 3 linguri cu ulei
- 2 galbenusuri
- 400 ml frisca lichida
- 5 linguri cu zahar pudra
- 10 linguri cu zahar
- 200 ml lapte
- 2 linguri cu amidon
- 200 g ciocolata menaj
- 100 g unt
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu apa
- 1 lingura cu zahar pudra
Bate albusurile cu zaharul. Incorporeaza galbenusurile, faina, cacaua si sare. Toarna treptat uleiul. Pune compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. Coace la cuptor, la foc moderat, 25-30 de minute. Bate frisca, trei linguri cu zahar pudra. Caramelizeaza zaharul si stinge cu lapte fierbinte. Amesteca la bain marie galbenusurile cu amidonul si putin lapte rece, pana se ingroase. Lasa la racit. Adauga frisca, zaharul caramelizat si albusurile batute cu zahar pudra. Taie blatul in trei si insiropeaza cu cafea. Intre foi, intinde crema de frisca. Topeste ingredientele pentru glazura. Dupa ce s-a racorit, glazureaza tortul si decoreaza-l cu frisca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu