Ingrediente:
- 800 g muschi de vita
- 300-400 g aluat foitaj
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 1 oua
- 2 linguri faina
- 250 g ciuperci de cultura
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura pesmet
- 200 g piept de pui, fara piele
- 1 lingura cimbru tocat
- 1 lingura salvie tocata
- 2 linguri seminte de mac
- sare, piper
Condimentati carnea cu sare si piper, apoi prajiti-o pe toate partile intr-un amestec de 50 g unt si ulei. Cand s-a rumenit uniform peste tot, scoateti carnea si lasati-o la racit. Caliti ciupercile tocate marunt in restul de unt, adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt si dupa 5 minute, presarati ierburile aromate. Lasati ingredientele la racit, dupa ce s-au inmuiat. Adaugati pieptul de pui tocat si pesmetul. Condimentati daca mai este necesar. Intindeti o foaie din aluat, de lungimea tavii. Repartizati pe ea amestecul de pui si ciuperci, in strat uniform, lasand libere marginile foii. Puneti in mijlocul aluatului muschiului de vita si acoperiti-l cu foaia adusa de la margini inspre centru, atent, pentru a nu risipi umplutura de ciuperci.
Puneti muşchiul astfel impachetat intr-o tava unsa cu unt sau ulei, ungeti aluatul cu ou batut deasupra si presarati cat mai decorativ semintele de mac. Puteti sa crestati, daca doriti, foaia de aluat. Tineti preparatul la frigider 1 ora, apoi puneti-l la cuptor pentru 40 – 45 de minute.Daca doriti sa obtineti o friptura in sange, scoateti tava din cuptor dupa 30 de minute. Lasati preparatul la racit puţin inainte de a-l taia in felii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu