.

Budinca in doua culori

Posted on
  • joi, 9 februarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face budinca in doua culori, reteta culinara pentru budinca in doua culori


    Ingrediente:
    • 600 ml lapte
    • 400 ml smantana dulce
    • 8 linguri cu amidon
    • 6 linguri cu zahar
    • 4 linguri cu unt
    • 2 linguri cu cacao
    • 2-3 pliculete cu zahar vanilat
    • esenta de rom
    Mod de preparare:

    Intr-o craticioara, pune la bain-marie 300 ml de lapte, 200 ml de smantana dulce (de preferat, mai grasa), trei linguri cu zahar, jumatate din amidon si zaharul vanilat. Amesteca incontinuu pentru a nu se prinde si ia de pe foc cand compozitia capata o consistenta mai groasa.

    In alta craticioara, tot pe baie de aburi, pune restul de lapte, smantana dulce, amidon, zahar si cacaua proaspat cernuta. Amesteca si tine pe foc pana se ingroasa la final. La final, adauga esenta de rom dupa gust.

    Pune in fiecare craticioara cate doua linguri cu unt si amesteca energic. Toarna budincile in forme si da-le la rece minimum doua ore inainte de a le servi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint