Ingrediente:
- 600 ml lapte
- 400 ml smantana dulce
- 8 linguri cu amidon
- 6 linguri cu zahar
- 4 linguri cu unt
- 2 linguri cu cacao
- 2-3 pliculete cu zahar vanilat
- esenta de rom
Intr-o craticioara, pune la bain-marie 300 ml de lapte, 200 ml de smantana dulce (de preferat, mai grasa), trei linguri cu zahar, jumatate din amidon si zaharul vanilat. Amesteca incontinuu pentru a nu se prinde si ia de pe foc cand compozitia capata o consistenta mai groasa.
In alta craticioara, tot pe baie de aburi, pune restul de lapte, smantana dulce, amidon, zahar si cacaua proaspat cernuta. Amesteca si tine pe foc pana se ingroasa la final. La final, adauga esenta de rom dupa gust.
Pune in fiecare craticioara cate doua linguri cu unt si amesteca energic. Toarna budincile in forme si da-le la rece minimum doua ore inainte de a le servi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu