.

Cataif in trei pasi

Posted on
  • joi, 9 februarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se face cataif in trei pasi, reteta culinara pentru cataif in trei pasi


    Ingrediente:
    • 1 pachet fidea cu ou
    • 200 g unt
    • 200 g nuci
    • 100 g fistic
    • 200 g frisca
    Pentru sirop
    • 300 g zahar
    • 600 ml apa
    • esenta de vanilie
    Mod de preparare:

    Unge o forma cu unt din belsug, iar ce ramane, topeste la bain-marie. Asaza fideaua si toarna deasupra untul topit. Lasa la cutpro pana se rumeneste putin.

    Intre timp, fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul (aproximativ 20 de minute). La final, aromatizeaza cu esenta si toarna peste fideaua fierbinte.

    Lasa cel putin o ora sa se insiropeze. Asaza fideaua pe un platou si presara nucile si fisticul tocat. Decoreaza cu frisca.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint