Ingrediente:
- Pentru blat
- 4 oua
- 500 g zahar
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 250 g faina
- 3 linguri cu cacao
- 1 pliculet cu praf de copt
- 100 g ciocolata
- sos de ciocolata
Freaca galbenusurile cu untul moale si jumatate din cantitatea de zahar tos. Adauga treptat faina si cacaua cernute proaspat impreuna cu praful de copt, apoi toarna laptele.
Toarna compozitia intr-o tava mare, unsa cu unt si tapetata cu faina. Da la cuptor 30-35 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifica blatul cu o scobitoare inainte de a-l scoate.
In timp ce se coace blatul, bate intr-un vas albusurile spuma tare, adauga restul de zahar. Asaza-l deasupra unui vas cu apa clocotita si bate pana edvine bezeaua tare.
Toarna bezeaua fierbinte peste blatul copt, peste care ai ras ciocolata, si mai pune tava inapoi in cuptor. Dupa cinci minute, opreste focul si, fara a deschide cuptorul, lasa prajitura sa se raceasca.
Taie si serveste cu sos de ciocolata. Pastreaza la rece, de preferat in frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu