.

Negresa cu crema de ciocolata

Cum se face negresa cu crema de ciocolata, reteta culinara pentru negresa cu crema de ciocolata


Ingrediente:
  • 150 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g margarina
  • 3 linguri cu cacao
  • 4 oua
  • 1/2 plic cu praf de copt
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos(pentru ornat)
Pentru crema
  • 250 g ciocolata neagra
  • 160 ml smantana
  • 35 g margarina
  • 1 lingurita cu esenta de rom
  • 5 linguri cu apa
Mod de preparare:

Intr-o craticioara, topeste margarina. Adauga laptele, 350 g de zahar, zaharul vanilat si cacaua. Amesteca usor si, dupa ce a dat in primul clocot, opreste focul. Lasa sa se racoreasca, apoi adauga galbenusurile unul cate unul. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

La final, pune galbenusurile batute spuma cu restul de zahar. Compozitia astfel obtinuta, toarn-o intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Coace la cuptor, la foc moderat, 50 de minute.

Intre timp, pune cele cinci linguri cu apa sa fiarba. Adauga ciocolata neagra rupta in bucati. Amesteca usor pana se topeste, apoi incorporeaza smantana si esenta.

Adauga margarina si opreste focul dupa ce s-a topit. Taie prajitura in felii si toarna deasupra crema de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint