.

Fondant de ciocolata

Posted on
  • duminică, 5 februarie 2012
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face fondant de ciocolata, reteta culinara pentru fondant de ciocolata


    Ingrediente:
    • 1 pachet cu unt (60% grasime) + 1 lingura
    • 400 g ciocolata amaruie (minimum 60% cacao)
    • 3 oua mari
    • 3 linguri cu zahar tos + 1 lingura
    • 3 linguri cu faina
    Mod de preparare:

    Pune la topit pe baie de aburi ciocolata rupta in bucati. Amesteca sa se omogenizeze si adauga untul, de preferat la temperatura camerei (pentru a se topi mai repede). Nu trebuie sa fierbi amestecul - e necesar sa fie omogen, sa obtii o compozitie neteda si fina.

    Separat, freaca ouale cu zaharul tos pana obtii o crema fina (semn ca zaharul s-a topit). Apoi incorporeaza faina cernuta pe loc. Daca amestecul de unt si ciocolata s-a racorit suficient, toarna-l peste crema fina de oua si amesteca usor.

    Unge formele de copt cu un strat subtire de unt si pudreaza-le cu zahar. Toarna compozitia in ele (cu doua degete mai sus de jumatate formelor) si asaza-le pe o tava mai mare.

    Da-o la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute ori pana cand observi ca s-a format la suprafata deliciosul preparat o crusta care se crapa usor.

    Scoate tava din cuptor si lasa sa se racoreasca inainte de-a o savura. Pentru un plus de gust, serveste fondantul de ciocolata cu fructe exotice proaspete sau din compot (papaia, mango, ananas).

    1 comentarii:

    Anonim spunea...

    Buna seara! As dori sa va intreb daca se bat ouale intregi sau intai albusurile?

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint