Ingrediente:
- 1 pachet cu unt (60% grasime) + 1 lingura
- 400 g ciocolata amaruie (minimum 60% cacao)
- 3 oua mari
- 3 linguri cu zahar tos + 1 lingura
- 3 linguri cu faina
Pune la topit pe baie de aburi ciocolata rupta in bucati. Amesteca sa se omogenizeze si adauga untul, de preferat la temperatura camerei (pentru a se topi mai repede). Nu trebuie sa fierbi amestecul - e necesar sa fie omogen, sa obtii o compozitie neteda si fina.
Separat, freaca ouale cu zaharul tos pana obtii o crema fina (semn ca zaharul s-a topit). Apoi incorporeaza faina cernuta pe loc. Daca amestecul de unt si ciocolata s-a racorit suficient, toarna-l peste crema fina de oua si amesteca usor.
Unge formele de copt cu un strat subtire de unt si pudreaza-le cu zahar. Toarna compozitia in ele (cu doua degete mai sus de jumatate formelor) si asaza-le pe o tava mai mare.
Da-o la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute ori pana cand observi ca s-a format la suprafata deliciosul preparat o crusta care se crapa usor.
Scoate tava din cuptor si lasa sa se racoreasca inainte de-a o savura. Pentru un plus de gust, serveste fondantul de ciocolata cu fructe exotice proaspete sau din compot (papaia, mango, ananas).
1 comentarii:
Buna seara! As dori sa va intreb daca se bat ouale intregi sau intai albusurile?
Trimiteți un comentariu