.

Musuroi de furnici

Posted on
  • sâmbătă, 4 februarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face musuroi de furnici, reteta culinara pentru musuroi de furnici


    Ingrediente:
    • 250 g faina
    • 250 g zahar
    • 250 ml lapte
    • 1/4 pachet cu unt
    • 3 linguri cu cacao
    • 1 pliculet cu praf de copt
    • 1 ou
    Pentru umplutura
    • 3 banane
    • 50 g ciocolata
    • 300 ml smantana dulce rece
    • 2 pliculete cu zahar vanilat
    Mod de preparare:

    Topeste untul pe foc mic (nu-l lasa sa dea in clocot) si da-l la racit. Amesteca-l apoi cu oul batut usor. Incorporeaza treptat zaharul, laptele, cacaua cernuta. Dupa ce ai amestecat temeinic, pune faina cernuta proaspat impreuna cu praful de copt.

    Toarna aluatul intr-o forma rotunda, de preferat cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace la foc potrivit vreme de 30-40 de minute. Lasa sa se raceasca in forma. Intre timp, bate smantana dulce, iar cand este aproape gata, adauga zaharul vanilat si mai bate putin. Da la rece, nu inainte de a o combina cu ciocolata rasa.

    Cand s-a racit forma, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire, taie capac blatului de cacao, lasand o margine de 1 cm. Cu ajutorul unei lingurite, scobeste miezul blatului si pune deoparte miezul.

    Taie bananele in felii si asaza-le una langa alta pe toata suprafata blatului. Pune deasupra frisca rece si da-i o forma sferica. Deasupra, presara miezul scobit, faramitat cat mai fin.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint