Ingrediente:
- 250 g faina
- 250 g zahar
- 250 ml lapte
- 1/4 pachet cu unt
- 3 linguri cu cacao
- 1 pliculet cu praf de copt
- 1 ou
- 3 banane
- 50 g ciocolata
- 300 ml smantana dulce rece
- 2 pliculete cu zahar vanilat
Topeste untul pe foc mic (nu-l lasa sa dea in clocot) si da-l la racit. Amesteca-l apoi cu oul batut usor. Incorporeaza treptat zaharul, laptele, cacaua cernuta. Dupa ce ai amestecat temeinic, pune faina cernuta proaspat impreuna cu praful de copt.
Toarna aluatul intr-o forma rotunda, de preferat cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace la foc potrivit vreme de 30-40 de minute. Lasa sa se raceasca in forma. Intre timp, bate smantana dulce, iar cand este aproape gata, adauga zaharul vanilat si mai bate putin. Da la rece, nu inainte de a o combina cu ciocolata rasa.
Cand s-a racit forma, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire, taie capac blatului de cacao, lasand o margine de 1 cm. Cu ajutorul unei lingurite, scobeste miezul blatului si pune deoparte miezul.
Taie bananele in felii si asaza-le una langa alta pe toata suprafata blatului. Pune deasupra frisca rece si da-i o forma sferica. Deasupra, presara miezul scobit, faramitat cat mai fin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu