Ingrediente:
- 500 g piept de curcan
- 1 para mare
- 2 linguri cu gris
- 2 linguri cu coniac
- 4 linguri cu dulceata de visine
- 50 g unt
- 200 ml vin rosu
- sare
Opareste para in apa timp de cinci minute. Cojeste-o cu furculita, adauga grisul si amesteca. Pune in tigaie untul, apoi dulceata de visine, coniacul si vinul. Da-le in clocot. Taie pieptul de curcan: fa un buzunar, indeasa in el umplutura de para si gris, inchide si prinde cu scobitori. Pune pieptul intr-o tava cu putina sare si toarna sosul peste el.
Da la cuptor pentru 20-25 de minute. Scoate friptura si las-o minimum zece minute deoparte. Serveste-o stropita cu sos si felii de fructe proaspete.
Recomandare:
Nuca pisata da un gust deosebit umpluturii, iar ca friptura sa prinda o crusta apetisanta, unge carnea cu un amestec de miere si mustar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu