Ingrediente:
- 1 pui de 1-1,5 kg
- ulei pentru uns
- sare
- piper
- boia
- 1 kg cartofi
- 500 ml ulei
- 1 cutie cu smantana (sau un sos de rosii)
- cativa catei de usturoi
- putina sare
- 1 lingurita mustar
- ulei
Speli puiul si il usuci cu ajutorul unui servetel de bucatarie, apoi il ungi cu ulei. Condimentezi puiul cu sare, piper si boia, apoi il pui pe o sticla (de bere), umpluta cu apa. Pui sticla in cuptorul bine incins, la foc mic, timp de 1-1 1/2 ora, intr-o tava cu putina apa. Cureti cartofii, ii speli si ii tai pe din doua, apoi ii pui la fiert, atat cat sa se inmoaie, apoi ii scurgi si ii prajesti in ulei pana ce isi formeaza o coaja crocanta. Condimentezi cartofii cu sare si cu piper.
Pregatim sosul. Cureti si pisezi usturoiul, adaugi o lingurita de mustar si adaugi ulei ca la maioneza. Cand ai obtinut o pasta, adaugi smantana sau sos de rosii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu