Ingrediente:
- 1 1/2 cana orez
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura ghimbir proaspat razuit
- 1/2 lingura curry
- 1 cartof mare copt
- 1 morcov mare
- 1 cana mazare congelata
- 2-3 rosii
- 1/2 cana bulion
- sare
- piper
- 1 1/2 cana apa
Pui orezul la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare, pui untul si uleiul la foc mic, iar cand s-a incins, adaugi ceapa taiata pestisori si o calesti pana devine sticloasa. Adaugi apoi usturoiul tocat si ghimbirul proaspat srazauit si mai lasi pe foc aproximativ 1 minute. Incorporezi praful de curry, sare, piper, cartoful curatat de coaja si taiat cuburi mici, morcovul crud curatat de coaja, spalat si taiat cubulete, mazarea congelata, rosiile taiate cubulete, bulionul, apa si fierbi totul la foc mar epana cand legumele devin moi si apa se evapora. Iei tigaia de pe foc. Incorporezi orezul in compozitia de legume si lasi totul acoperit aproximativ 5-10 minute, sa se patrunda aromele, apoi servesti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu