Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 foi de dafin
- cateva boabe de coriandru
- 1-2 cepe
- 2-3 morcovi
- sare
- 2-3 linguri ulei
- 1 borcan (800 g) gogosari murati taiati
- 1 capatana usturoi
- 1 legatura leustean
- optional ardei iti proaspeti sau murati
- smantana
In 1 1/2 litri de apa, pui la fiert pieptul de pui impreuna cu un praf de sare, foile de dafin si boabele de coriandru. Cand carnea a fiert, strecori supa si tai pieptul de pasare in cubulete. Cureti si tai legumele. Tai ceapa marunt. Dai morcovii pe razatoarea mare. Incingi uleiul intr-o cratita si calesti putin legumele.
Stingi cu supa de pasare si lasi sa fiarba 5-10 minute, la foc mediu. Adaugi carnea, gogosarii taiati marunt, imrpeuna cu solutia in care au fost conservati, apoi usturoiul curatat si zdrobit. Stingi focul si presari leusteanul fin tocat. Servesti ciorbita cu smantana si ardei iuti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu