Ingrediente:
- 1/4 kg piept curcan sau 500 g aripi de curcan
- 1 telina de dimensiune medie
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- 200 g smantana
- 200 g bacon
- piper
- sare
- 2-3 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel verde
Intr-o oala mai mare, pui la fiert, la foc mic, carnea de curcan impreuna cu sare si piper dupa gust si apa cat sa o acopere bine. Dupa ce ai indepartat spuma care se formeaza la inceputul fierberii acoperi vasul si lasi carnea sa fiarba in continuare, la foc mic, pana cand se inmoaie.
Cureti si speli legumele. Tai in cubulete morcovii si ceapa. Dai telina pe razatoarea mare. Incingi uleiul in oala pentru ciorba si calesti legumele timp de 5-10 minute, amestecand usor. Stingi cu zeama in care a fiert pieptul de pasare, adaugi carnea taiata in cubulete si baconul, in prealabil taiat in fasii subtiri si rumenit intr-o tigaie fara ulei. Daca supa ti se pare pare deasa, completezi cu apa fierbinte. Continui fierberea la foc mic, pentru 10 minute. Iei vasul de pe foc, apoi adaugi smantana, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu