Ingrediente:
Pentru aluat
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- circa 250 g faina
- cate 1/2 lingurita bicarbonat, boia iute si zeama de lamaie
- 1 lingura mustar
- 1 piept de pui file
- 250 g carnati uscati condimentati
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 1 lingura marar uscat
Cerni 150 g faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, oul, untul, mustarul, laptele, sarea si boiaua. Omogenizezi si adaugi faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare, care sa se poata modela usor. Invelesti aluatul in folie si il dai la rece.
Tai in cubulete carnea spalata si carnatii. Calesti carnatii intr-o tigaie fara ulei, iar dupa ce au lasat grasime adaugi pieptul de pui si amesteci pentru a nu se lipi. Condimentezi carnea si, dupa ce s-a racit, incorporezi 1 ou batut.
Intinzi 2/3 din aluat sub forma unui dreptunghi de circa 25x35 cm. Tapetezi cu aluat baza unei tavi din 20x30 cm, ridicand aluat si pe peretii tavii. Intinzi umplutura si acoperi cu aluatul ramas, intins pe planseta presarata cu faina. Ungi cu oul ramas, batut cu lapte, intepi placinta din loc in loc si o coci 30 de minute, la foc mediu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu