Ingrediente:
- 150 ml lapte
- 100 ml apa minerala sau sifon
- 3 oua
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 125 g faina
- 30 g unt sau margarina pentru uns tigaia
- 1/2 piept de pui file
- 1 ardei capia
- 200 g ciuperci
- 150 g cascaval
- 2 linguri ulei
- piper
- sare
Pentru clatite, mixezi faina cu sarea, ouale, putin lapte si uleiul. Torni incet apa minerala si laptele, amestecand pana obtii un aluat subtire si omogen. Incingi o tigaie la foc mediu, o ungi cu unt inaintea fiecarei clatite si coci pe rand clatitele. Pentru umplutura, cureti si speli legumele. Tai in cubulete pieptul de pui, ardeiul si ciupercile. Le calesti in uleiul incins, amestecand periodic. Sarezi si condimentezi umplutura dupa gust.
In uleiul de masline incins, pui la calit pieptul de pui taiat cubulete, apoi ardeiul si ciupercile si asezonezi dupa gust. In amestecul rezultat, incorporezi 1/2 din cascavalul ras si umpli clatitele. Le asezi intr-o tava si presari deasupra cascavalul ramas. Le introduci in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 10 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu