Ingrediente:
- 1 1/2 ceasca ulei
- 1/2 ceasca margarina
- 1 ceasca de zahar
- 3/4 ceasca suc de portocale
- 1/4 ceasca de coniac (facultativ)
- 2 lingurite coaja de portocale
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 8 cesti de faina
- 1/2 kg de nuca macinata
- 3 lingurite de scortisoara
- 2 cesti de apa
- 2 cesti de zahar
- 2 cesti de miere
Intr-un vas suficient de mare, pui primele sase ingrediente si le amesteci cu mixerul timp de 4 minute, la viteza cea mai mare. Intr-un castron, pui toata faina si amesteci in ea si praful de copt si amoniacul, apoi torni compozitia de mai sus si framanti bine. Aluatul obtinut va fi relativ moale. Din el intinzi foi mici, rotunde, groase de 1 cm, pe care il tai in forme diferite (inimioare, trifoi, semilune etc.). Asezi formele in tava si le coci la foc potrivit, astfel incat sa se rumeneasca usor. Scoti formele coapte si le afunzi in siropul fierbinte, pregatit in prealabil prin fierberea timp de 5 minute a ingredientelor. Lasi foarte putin formele in sirop si le scoti cu spumiera, cu grija sa nu se sfarame. Fierbinti fiind, trag foarte repede siropul. Pui formele in strecuratoare sau in castron pe un gratar, astfel incat sa se poata scurge surplusul de sirop. Fiecare melomacarona insiropata o pudrezi, pe ambele parti, cu amestecul de nuca macinata si scortisoara. Asezi melomacaroanele pe un platou, unele peste altele. ATENTIE! Siropul trebuie sa fie in permanenta fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu