Ingrediente:
- 600 g faina
- 200 ml apa calduta
- 150 g zahar
- 50 g margarina
- 50 ml ulei
- 50 g drojdie proaspata
- coaja rasa de lamaie, portocala
- 1 esenta de rom
- 2 plicuri zahar vanilat
Pregatesti maiaua din apa calduta, drojdie, putin zahar si 2-3 linguri de faina. Lasi maiaua
cateva minute la dospit. Intr-un vas adanc, cerni 500 g de faina, faci o gaura in mijloc si pui toate ingredientele, apoi amesteci pana obtii un aluat. Framanti aluatul bine, apoi il lasi sa creasca langa o sursa de caldura. Dupa ce a crescut, presari faina pe o planseta si faci niste suluri, le rasucesti si formezi opturi. Asezi opturile in tava unsa cu ulei si le lasi 30 de minute sa creasca. Apoi coci mucenicii la foc potrivit, pana se rumenesc bine. Scoti mucenicii din cuptor si asa fierbinti, ii ungi cu miere si ii tavalesti prin nuca prajita si macinata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu