Ingrediente:
Pentru blat
- 250 g faina
- 1 lingura mac
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri de smantana cu varf
- 80 g unt
- 1 ou
Pentru umplutura
- piper
- oregano uscat
- sare
- 2 rosii
- 100 g masline fara samburi
- 1/2 legatura marar
- 4 linguri smantana
- 3 oua
- 80 g crema de branza cu smantana
- 650 g branza de vaci
Mod de preparare:
Punem oul, putina sare, smantana si untul intrun bol si amestecam totul bine. Pe urma adaugam faina, praful de copt, macul si framantam compozitia pana ce sunt bine incorporate toate ingredientele pana se formeaza o bila nelipicioasa de aluat. In folie alimentara invelim aluatul si timp de 30 de minute dam la frigider.
Amestecam ouale cu branza de vaci, smantana si crema de branza. Luam mararul il spalam bine si coditele le rupem, iar pe urma il incorporam in branza dupa ce il taiem marunt. Dupa gust condimentam cu piper si sare. Din frigider scoatem aluatul si intr-o tava de tarta il punem. Cu degetele il intindeti foarte usor fara sa il rupeti. Pe marginile tavii facem si borduri. Din umplutura realizata pastram 2-3 lingurite iar restul o punem peste aluat si cu o paleta o nivelam.
Cateva masline le taiem in jumatate si le infingem in implutura bine si peste punem branza ce ne-a ramas (cele 2-3 lingurite). Rosiile le taiem in felii si le asezat peste tarta. Printre feliile de rosii mai taiem cateva masline si presaram oregano uscat. In cuptorul incis introducem tava. Tarta va fi gata in 45 de minute, o sa va dati seama in momentul in care o sa apara custa aurie. Pe urma o lasam la racit si o putem servi. Pofta buna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu