Cum se face apfelstrudel, reteta culinara pentru apfelstrudel
Ingrediente:
500 g aluat de foitaj, 4-5 mere, 100 g zahar, 100 g stafide, 2 linguri pesmet, 1 lingura scortisoara, 1 lamaie, 50 g unt, 1 ou
Mod de preparare:
Curatati merele de coaja, taiati-le in jumatate si scoateti-le cotorul, apoi lasati-le in cubulete. Puneti cubuletele de mar intr-un castron si stropiti-le cu zeama de lamaie. Adaugati stafidele, scortisoara si zaharul si amestecati bine ingredientele.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, presarati-o cu pesmetul si puneti amestecul de mere intr-un strat uniform. Rulati aluatul pe latura mare si puneti strudelul astfel format intr-o tava de aragaz, pe hartie de copt.
Crestati strudelul la interval de 1 cm, ungeti-l cu ou batut si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit circa 30-35 de minute. Lasati strudelul sa se raceasca 15-20 de minute inainte de a-l taia.
Apfelstrudel
Posted on sâmbătă, 15 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu