Cum se fac legume coapte, reteta culinara pentru legume coapte
Ingrediente:
2 dovlecei, 2-3 vinete, 2-3 rosii, 2 cepe rosii, 4-5 ardei capia, rozmarin
Pentru sos
un cubulet unt, o lingura miere, o lingura zahar brun, sare de mare, piper, otet balsamic, busuioc verde, o lingurita boia iute si dulce
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele si se sterg de apa. Se taie felii potrivite, se scot semintele si se presara sare si putin zahar.
Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se scurga aproximativ 30 de minute. In acest timp, se pregateste gratarul.
Dupa ce s-a incins, se unge cu ceapa si, separat, intr-un bol se prepara sosul. Se topeste untul si se amesteca cu mierea, sarea, piperul, boiaua si otetul balsamic.
Se amesteca bine si se lasa la rece. Se pun intre timp legumele pe gratar, se rumenesc si, dupa ce s-au facut, se pun intr-un bol, se stropesc cu sosul dulce picant si se servesc ornate cu crengute de rozmarin si busuioc.
Legume coapte
Posted on marți, 11 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete de toamna,
Retete la gratar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu