Cum se face placinta pastorului, reteta culinara pentru placinta pastorului
Ingrediente:
Pentru crusta
4 cartofi de marime medie, o lingura unt, 2 linguri lapte, 2 linguri pesmet fin
Pentru umplutura
450 g carne tocata de vita sau oaie, o ceapa medie, un morcov, 2 linguri de mazare la borcan sau congelata, 2 linguri de ulei, o lingurita faina, sare, piper alb, 180 ml supa de vita din concentrat
Mod de preparare:
Se prepara intai crusta, pentru care se pun la fiert cartofii curatati. Apoi se scurg, se paseaza si se amesteca cu lapte. Se lasa deoparte. Se prepara si supa din concentrat. Pentru umplutura se soteaza carnea intr-o tigaie cu ulei incins.
Dupa ce si-a schimbat culoarea complet, se adauga ceapa si morcovul tocate marunt. Se lasa pana ce si ceapa isi schimba culoarea. Apoi, se presara faina, se amesteca si se stinge cu supa de vita. Se pune si mazarea si se lasa pe aragaz pentru 10 minute.
Intr-un vas de cuptor uns cu unt se pune amestecul de carne si se acopera cu piure. Se presara cu pesmet si se da la cuptor pentru 40 de minute.
Placinta pastorului
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu