.

Tort de toamna cu spuma de prune

Posted on
  • duminică, 6 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tort de toamna cu spuma de prune, reteta culinara pentru tort de toamna cu spuma de prune


    Ingrediente:


    Pentru pandispan cu alune

    3 oua, 50 ml rom brun, 150 g zahar brun, 175 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 75 g alune de padure prajite usor si macinate


    Pentru crema de prune cu frisca

    6 foi gelatina, 200 g gem de prune, 50 g zahar pudra, coaja rasa si sucul de la 1 portocala, 1 praf scortisoara macinata, 500 ml frisca

    Glazura de cafea

    6 foi gelatina, 250 ml cafea, 60 g zahar, 1 pastaie de vanilie, 1 bucata anason stelat

    Ornat 150 g ciocolata cu lapte, 100 g fulgi de alune

    Mod de preparare:


    Se coace blatul

    Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Se bat ouale cu rom si zahar cca 3 minute. Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si alune. Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 26 cm. si se coace 30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

    Se prepara crema

    Se inmoaie gelatina in apa rece. Se amesteca gemul cu zahar pudra, scortisoara, coaja rasa si suc de portocale (a). Se storc foile de gelatina si se dizolva la foc moale. Se amesteca impreuna cu 2 linguri din compozitia de prune si apoi se inglobeaza in compozitia mare. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.

    Se asambleaza tortul

    Se taie blatul pe 2 niveluri; nivelul de jos se asaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei. Se intinde deasupra 2/3 din cantiatatea de crema (b) si se acopera cu al doilea blat. Se da tortul la frigider 2 ore.

    Se prepara glazura de cafea

    Se inmoaie gelatina in apa rece. Cafeaua se da in clocot cu zahar si mirodenii. Se storc foile de gelatina si se dizolva in aceasta compozitie. Se toarna cafeaua, printr-o sita, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca; se toarna apoi pe tor si se lasa sa se raceasca.

    Se decoreaza tortul

    Se topeste ciocolata in bain-marie. Se taie o fasie de hartie de copt lata de cca 12 cm si se presara deasupra fulgi de alune. Se spriteaza deasupra ciocolata topita, in ziz-zag (d). Se lasa sa se usuce. Se indeparteaza inelul formei si se acopera marginea tortului cu  restul de crema; se asaza fasiile de ciocolata, se incrusteaza putin si se desprinde hartia cu atentie. Tortul se decoreaza apoi dupa fantezie, de exemplu cu prune si nuci caramlizate.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint