Ingrediente:
- 1 ceapa
- 150 g sunca
- 50 g de masline verzi feliate
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri cu smantana
- ulei, sare
Pune la incins putin ulei si caleste ceapa tocata cubulete, iar cand aceasta a devenit translucida, adauga sunca taiata cubulete si las-o sa se rumeneasca putin. Stinge focul si pune maslinele. Lasa acest amestec sa se raceasca. Separa galbenusurile de albus. Amesteca galbenusurile cu smantana, apoi bate albusurile spuma si incorporeaza-le in crema de galbenusuri, punand cantitati mici si amestecand usor. In aceasta compozitie pune si faina, amestecand de jos in sus cu grija. Cand sunca s-a racit, adauga totul in aluat. Unge o tava de chec cu putin ulei si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna aluatul si da la cuptor 30 de minute. Taie checyl numai dupa ce s-a racit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu