Cum se fac chiperi la cuptor, reteta culinara pentru chiperi la cuptor
Ingrediente:
14 ardei grasi rosii, 500 g carne de oaie, berbec sau vita, 200 g carne de porc, 100 g slaninuta afumata, 4 cepe mari, 1 ardei iute, 1 morcov, 5 linguri zahar, 200 g orez, 2 linguri ulei, 500 g rosii sau 4 linguri pasta de rosii, sare, piper
Mod de preparare:
Curatati ardeii de cotoare si spalati-i bine. Inmuiati un deget in zahar si apoi treceti-l prin ardei, ca sa tapetati interiorul ardeilor cu un strat uniform de zahar. Pentru umplutura, taiati in cubulete slaninuta si prajiti-o, adaugati carnea de porc si pe cea de oaie, taiata in cubulete. Rumeniti amestecul, condimentati-l cu sare si piper. Cand scade toata apa lasata de carne si ramane doar grasimea, luati vasul de pe foc. Taiati cat mai marunt ceapa, radeti morcovul si prajiti-le 10 minute in ulei. Adaugati ardeiul iute tocat marunt. Puneti amestecul peste carnea prajita, adaugati orezul spalat si amestecati. Cu acest amestec umpleti ardeii. Puneti-i intr-un vas termorezistent si tineti vasul la cuptor pana cand sunt copti. Treceti prin masina de tocat rosiile, adaugati 2 linguri zahar si puneti piurerul peste ardei. Tineti la cuptor inca 15 minute.
Chiperi la cuptor
Posted on sâmbătă, 15 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu